Waar ben je naar opzoek?

Onderhoud

Wanneer je kiest voor een onderhoudscontract van Steboma heb je de garantie dat je ventilatiesysteem in optimale conditie is en blijft. Als het gaat om Onderhoud wordt jouw ventilatie unit, de lucht kanalen en de ventielen schoongemaakt. Tevens wordt de capaciteit opnieuw ingesteld en wordt er getest.

Waarom is reiniging van het ventilatie systemen in je woning belangrijk?

Voor zowel behaaglijkheid als welzijn is goede ventilatie van essentieel belang. Om goed te kunnen ventileren moeten het kanalenstelsel, de roosters, filters en ventilatoren goed schoon zijn. Wanneer het stelsel is verontreinigd bestaat de kans dat zich in het ventilatiesysteem bacteriën en schimmels vormen. Die kunnen zich vervolgens door de hele woning of het gehele gebouw verspreiden. Ook bestaat het risico dat de noodzakelijke ventilatiehoeveelheden niet meer worden gehaald. Dit alles kan een ongezond binnenklimaat tot gevolg hebben. Een goed werkende ventilatie systeem is juist erg belangrijk voor de gezondheid van jou en je familie. Klachten als hoofdpijn, huidklachten, slaapproblemen, allergieën en longaandoeningen kunnen mede voorkomen worden door een goed en schoon ventilatie systeem.

Verschil in onderhoud tussen een MV-systeem en een WTW-systeem

Een MV systeem (MV=Mechanische Ventilatie) is een mechanisch afzuigsysteem waar bij de toevoer lucht via raamroosters de woning in trekt. Een ventilator box zuigt de lucht weer af en brengt deze naar buiten.

Bij een WTW system (WTW= Warmte Terug Winning) wordt zowel de luchttoevoer als de lucht afzuig middels een ventilator box (de zogenaamde WTW unit) in de woning geregeld. Dit systeem is energetisch interessant omdat de warme afgevoerde lucht de koudere verse lucht opwarmt.

Een groot deel van het onderhoud van een mechanisch ventilatiesysteem is hetzelfde als bij onderhoud voor een warmte terugwinsysteem. Voor allebei geldt dat de ventielen moeten worden schoongemaakt, en eens in de 4-5 jaar ook de kanalen. Verschillend is dat er bij mechanische ventilatie alleen afvoerkanalen zijn terwijl er bij een WTW ook toevoerkanalen in de woning zitten. Het onderhoud van een MV (mechanische ventilatie) bestaat daarnaast uit het reinigen van de unit. Bij een WTW unit komt daar nog bij dat naast het reinigen van de unit ook de filters worden vervangen. Filters dienen elke half jaar te worden gereinigd en eens per jaar te worden vervangen.

De onderhouds- en reinigingswerkzaamheden worden uitgevoerd door goed opgeleid en ervaren personeel.

Om zelf filters te vervangen kan je deze aanschaffen via onze webshop: www.123ventilatie.nl

Geef alstublieft zoveel mogelijk informatie van jouw systeem op. Een foto van de opstelling en de unit kan je downloaden via het serviceformulier.

➜ Ga naar het Serviceformulier